brandveiligheid

Voor architecten

Uw ontwerp is gebonden aan, o.a., de eisen voor brandveiligheid welke de bouwregelgeving hieraan stelt. Deze eisen zijn complex en gaan veel verder dan het intekenen van een rookmelder of een handblusser.

LBC+ is in staat om uw ontwerp te toetsen op de eisen voor brandveiligheid en is in staat om uw ontwerp aan te passen zodat het een brandveilig ontwerp wordt.

LBC+ is in staat om een gelijkwaardigheidsadvies op te stellen en hiermee het overleg aan te gaan met de plaatselijke brandweer en/of gemeente.

Wilt u groter bouwen dan 1000 m2? LBC+ maakt voor u graag een berekening Beheersbaarheid van Brand om aan te kunnen tonen dat een eventuele brand in het gebouw beheersbaar blijft voor de brandweer en de vergunning afgegeven kan worden.

Soms is het noodzakelijk om aan te tonen of een brand niet overslaat naar een ander gebouw of een ander brandcompartiment. LBC+ kan voor u een overslagberekening maken waarmee aangetoond kan worden of extra brandwerende voorzieningen noodzakelijk of niet. U kunt hiermee geld besparen tijdens de uitvoering. Informeer naar de mogelijkheden voor uw ontwerp.