aan-en-verkoopkeuringen

Voor particulieren

Een koper van een woning of een bedrijfspand heeft onderzoeksplicht. Dit wil zeggen dat hij alleen die eigenschappen mag verwachten waarvan hij de aanwezigheid niet behoeft te betwijfelen. Als hij twijfelt of zou moeten twijfelen, dient hij de verkoper vragen te stellen of onderzoek te verrichten

 

Een verkoper daarentegen heeft een meldingsplicht. Hij dient uit zichzelf belangrijke gegevens met betrekking tot het pand te vertellen een potentiële koper.

 

LBC+ voert voor u graag een aan- of verkoopkeuring uit. Het betreffende pand wordt geïnspecteerd en de tekortkomingen worden vastgelegd in een duidelijke en overzichtelijke rapportage. Er wordt een globale schatting gemaakt van de kosten die nodig zijn om de tekortkomingen op te heffen.

 

U als koper kunt vervolgens het rapport gebruiken om te onderhandelen over de prijs en u heeft voldaan aan uw onderzoeksplicht.

 

U als verkoper voldoet met het rapport aan uw mededelingsplicht.

Voor makelaars

Indien potentiële kopers twijfelen over de bouwkundige staat van een pand neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen een bouwtechnische keuring uitvoeren en alle tekortkomingen van een pand vastleggen in een duidelijke rapportage. Indien gewenst kunnen wij hierbij verbeteradviezen geven, of bouwmogelijkheden van een pand als bijlage toevoegen aan het rapport zodat een koper vooraf weet of er uitgebreid mag worden op grond van het bestemmingsplan.

 

Indien u als makelaar de keuring uit laat voeren kunt u profiteren van een aantrekkelijke korting. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.